Marlayne Sahupala en Buddy Vedder organiseren groot benefietconcert voor het Rode Kruis

12-05-2020

Marlayne Sahupala en Buddy Vedder organiseren groot benefietconcert voor het Rode Kruis.

Na hun succesvolle reeks theaterconcerten ‘The Legends We’ve Lost’, bundelen Buddy & Marlayne opnieuw hun krachten om met Legends4Legends zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis. Het livestream concert vanuit Theater de Speeldoos in Baarn vindt plaats op donderdag 21 mei en zal vanaf 20.30 uur te zien zijn via www.legends4legends.nl.

Kaarten zijn voor €10,- te reserveren op www.legends4legends.nl.

Voor het eerst sinds het uitbreken van corona en de crisis die volgde brengen zij een voltallige band en cast op het podium van een verder leeg theater. Onder de naam Legends4Legends, brengen ze samen met o.a. Shirma Rouse, Jan Kanis en Erica Greenfield een eerbetoon aan hun muzikale helden van vroeger (o.a. David Bowie, Prince, George Michael en Earth Wind & Fire) voor de helden van nu. De vrijwilligers, de hulpverleners in de zorg, juffen en meesters en met hen vele anderen die zich nu inzetten voor een ander.

Hits als Under Pressure, September, Freedom, Let’s Dance, Hotel California, Club Tropicana, Let’s Groove, Boogie Wonderland, Purple Rain en Hallelujah komen voorbij en ondertussen kunnen kijkers zichzelf terugzien in de livestream op een foto met de naam van hun held om hem of haar zo nog eens extra in het zonnetje te zetten.

Marlayne Sahupala:

“Mensen die levens redden zijn de echte VIPS. Zíj verdienen een rode loper. Wat zij doen is pas echt belangrijk, dat blijkt maar weer. Applaus krijgen is natuurlijk mooi, maar extra geld om hun werk makkelijker te maken, hard nodig. Met muziek van Legends voor deze Legends hoop ik dat we een mooie bijdrage kunnen leveren én voor een swingende, mooie muzikale avond kunnen zorgen!”

Buddy Vedder:

“De kracht van onze samenleving inspireert mij enorm. Iedereen zet zijn beste beentje voor om dit nare virus te bestrijden. Ik wil dan ook zeker niet achterblijven. Met dit benefietconcert hoop ik het Rode Kruis een steuntje in de rug te geven en daarbij de kijkers van de stream even te laten vergeten welke zorgen deze tijd met zich meebrengt. Zoals één van mijn helden ooit zong: “We can be heroes, just for one day”!

Tom van der Poel, directeur Theater de Speeldoos:

 “Toen Marlayne mij vertelde van hun plannen voor Legends4Legends werd ik meteen enthousiast. Want hoe mooi is het om de helden van nu te eren met muziek van de helden van toen? Voor zo’n mooi initiatief stel ik onze Theaterzaal graag ter beschikking. En omdat de opbrengst van het concert aan het Rode Kruis wordt gedoneerd, is het een fantastische kans om steun te betuigen!”

Heleen van den Berg, Hoofd Nationale Hulp bij het Rode Kruis:

“De bijdrages uit de opbrengst van het concert zullen ons helpen onze hulpverlening voort te blijven zetten. Zo zet het Rode Kruis speciaal ingerichte ontmoetingstenten op buiten woonlocaties voor mensen met een verstandelijke beperking. Op deze manier kunnen zij op een veilige manier voor het eerst in twee maanden weer bezoek ontvangen. Ook deelt het Rode Kruis voedselpakketten uit aan kwetsbare groepen die geen aanspraak maken op andere hulp. Tegelijkertijd gaat onze andere hulpverlening door, zoals de ondersteuning van huisartsen en ziekenhuizen.”

Voor de pers, meer informatie via:

The Fame Game – Kèren Zohar – Keren@thefamegame.nl